1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güneş, rüzgar ve hidrojen yakıtlı tekne dünya turuna çıkacak

Güneş, rüzgar ve hidrojen yakıtlı tekne dünya turuna çıkacak

Enerji Günlüğü - Güneş, rüzgar ve kendi ürettiği hidrojeni yakıt olarak kullanacak olan Energy Observer teknesi bu bahar altı yıl sürecek bir dünya...

Güneş, rüzgar ve hidrojen yakıtlı tekne dünya turuna çıkacak

Enerji Günlüğü - Güneş, rüzgar ve kendi ürettiği hidrojeni yakıt olarak kullanacak olan Energy Observer teknesi bu bahar altı yıl sürecek bir dünya turuna çıkacak.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının ulaşımda olağanüstü kapasitelerle kullanılması çalışmaları havadan denize taşınıyor. Tamamen güneş enerjisi ile çalışan Solar İmpulse uçağının ardından bu defa denizde tamamen temiz enerjili dünya turu gerçekleştirilecek. Güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve hidrojen yakıt hücre sistemi yerleştirilerek tamamen temiz enerji yakıtlı araç haline getirilen eski sürat teknesi Energy Observer dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor. 

Fransa’nın kuzey batısında bulunan Britanny şehrinde mühendis, mimar ve denizcilerden oluşan 50 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan tekne, daha önce yarışlarda kullanılan bir sürat teknesinin gövdesi kullanılarak inşa ediliyor. Yaklaşık 5 milyon Euro’ya mal olan Energy Observer, yolculuğuna Fransa’dan Nisan ayında çıkacak ve tam 50 ülkeyi ziyaret ederek Dünya turu yapacak.

Hiçbir şekilde karbon monoksit açığa çıkarmayan teknenin yapacağı Dünya turu kameraya kaydedilerek bir belgesel yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler