1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Obama'dan Trump'a bir çevre çelmesi daha!

Obama'dan Trump'a bir çevre çelmesi daha!

Enerji Günlüğü - ABD Obama yönetimi, BM'nin iklim değişikliği ile mücadele için oluşturduğu Yeşil İklim Fonu'na (GCF) 500 milyon dolar bağış yaptı. Obama...

Obama'dan Trump'a bir çevre çelmesi daha!

Enerji Günlüğü - ABD Obama yönetimi, BM'nin iklim değişikliği ile mücadele için oluşturduğu Yeşil İklim Fonu'na (GCF) 500 milyon dolar bağış yaptı. 

Obama yönetimi görevi yeni Başkan seçilen Donald Trump'a devretmesine sadece 3 gün kala Trump'a bir çevre çelmesi daha taktı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamaya göre, Obama yönetimi Birleşmiş Milletler'in gelişmekte olan ülkelerde iklim değişikliği ile mücadele için oluşturduğu Yeşil İklim Fonu'na (GCF) 500 milyon dolar bağış yaptı. 

ABD, 2014 yılında yaptığı açıklama ile GCF'ye 3 milyar dolar bağışta bulunmayı taahhüt etmişti. Bugüne kadar gerçekleştirilen iki ödeme ile bu taahhütün 1 milyar dolarlık bölümü gerçekleştirildi. İlk ödeme Mart ayında yapılmıştı.

Cuma günü görevi devralacak olan Donald Trump, seçim kampanyaları sırasında global ısınma için milyarlarca dolarlık ödemeleri durduma ve bu paralarla ülke içinde çevre altyapı yatırımları yapma propagandası yürütmüştü.

ABD Başkanı Barrack Obama, geçtiğimiz Aralık ayında da çevreyi korumak için ABD'nin bazı bölgelerinde petrol ve gaz çalışmalarını kalıcı olarak yasaklamıştı. Seçim propandası boyunca kömür, kayaç gazı ve diğer fosil yakıt kullanımını arttırmayı vaadeden Trump'ın ise bu kararı geri çevirmesinin zor olduğu kaydedilmişti.

OBAMA'DAN TRUMP'A PETROL ÇELMESİ

Önceki ve Sonraki Haberler