1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD stratejik petrol rezervlerini arttırıyor 

ABD stratejik petrol rezervlerini arttırıyor 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), olağanüstü durumlara karşı tuttuğu stratejik petrol rezervleri için 2,8 milyon varil ham petrol satın aldı. 

ABD stratejik petrol rezervlerini arttırıyor 

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanlığı, olağanüstü durumlara karşı arz güvenliğini sağlamak üzere tuttuğu Stratejik Petrol Rezervi için 2,8 milyon varil petrol satın aldığını duyurdu.

TÜKENEN PETROL STOKLARI YENİLENİYOR

ABD, tükenen stoklarını yenilemeye çalışırken ülkenin acil durum stokları için 2,8 milyon varil ham petrol satın aldı. ABD Enerji Bakanlığı (DOE), Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Biden yönetiminin eşi benzeri görülmemiş bir stok çekişi yapmasının ardından 40 yılın en düşük seviyesine ulaşan Stratejik Petrol Rezervini yavaş yavaş yeniden dolduruyor. Bakanlık, Stratejik Petrol Rezervi için 2,8 milyon varil petrol satın alma sözleşmelerini tamamladığını duyurdu.

FİYAT HEDEFİ AŞILIYOR

ABD'nin geçen yıldan bu yana stoklar için satın aldığı toplam petrol miktarı 32,3 milyon varile ulaştı. Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, varil başına ortalama 77 doların altında bir fiyat ödendiği ve bunun 2022 yılında satılan ortalama 95 dolarlık fiyatın altında olduğu belirtildi. Enerji Bakanlığı satın alma için yaklaşık 226 milyon dolar harcadığını açıkladı ki bu da varil başına yaklaşık 81 dolarlık bir ortalama fiyat anlamına geliyor. Rezervi doldurmak için daha önce belirtilen 79 dolar veya daha düşük bir fiyattan petrol satın alma hedefini aşıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler