1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TAP’tan TürkAkım’a yönetici transferi

TAP’tan TürkAkım’a yönetici transferi

Enerji Günlüğü - TAP Türkiye Temsilcisi Cenk Pala, TürkAkım Projesi’nin kamu ilişkileri koordinatörlüğüne getirildi. TürkAkım Gaz Boru...

TAP’tan TürkAkım’a yönetici transferi

Enerji Günlüğü - TAP Türkiye Temsilcisi Cenk Pala, TürkAkım Projesi’nin kamu ilişkileri koordinatörlüğüne getirildi. 

TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesi’nin yürütücüsü yüzde 100 Gazprom iştiraki SoutStream Transport B.V. Türkiye’de yeni bir üst düzey yönetici transfer etti. Cenk Pala, SouthStream Transport B.V. Türkiye Kamu İlişkileri Koordinatörlüğü görevine getirildi. 

CENK PALA KİMDİR? 

Sektörün yakından tanıdığı bir isim olan Dr. Cenk Pala, üniversite hocalığından ayrılarak 1997’de BOTAŞ’a geçti. 2001 yılından itibaren BOTAŞ Strateji ve İş Geliştirme Dairesi (bugünkü adıyla Uluslararası Projeler Dairesi) Başkanlığı görevini yürüttü. 

BOTAŞ’ta BTC, ITG, Nabucco, Samsun-Ceyhan gibi pek çok uluslararası doğal gaz ve petrol boru hattı projesinde görev alan Cenk Pala, 2008 yılında BOTAŞ’tan ayrılarak 2013’e kadar Alman E.ON Ruhrgas şirketinin Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 

Dr. Cenk Pala, Alman E.ON’un, Avusturyalı Verbund’a ait hisselerini devralarak Enerjisa’ya yüzde 50 payla ortak olmasını sağlayan ekipte yer alarak, Enerjisa’ya geçti. Gerek E.ON, gerekse Enerjisa’da görev aldığı dönem boyunca (2011-2016) TANAP’tan taşınacak Azerbaycan gazını Avrupa içlerine ulaştıracak TAP Boru Hattı Projesi Türkiye Temsilciliği görevini yürüttü. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler