1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tekirdağ'da kömür depolama tesisi kurulacak

Tekirdağ'da kömür depolama tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü – Çebi Depolama, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde 50 bin ton kapasiteli bir kömür depolama tesisi kuracak.Kaptan Şirketler Grubu’nun...

Tekirdağ'da kömür depolama tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü – Çebi Depolama, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde 50 bin ton kapasiteli bir kömür depolama tesisi kuracak.

Kaptan Şirketler Grubu’nun bünyesinde bulunan Çebi Depolama ve Tic. A.Ş. tarafından, Tekirdağ İli, Marmara Ereğlisi İlçesi, Kiremitlik Mevkii’nde 2 ayrı depolama alanı oluşturularak “50.000 Ton Kapasiteli Kömür Depolama Tesisi” kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Proje kapsamında, 1076 ve 1077 No’lu Parseller üzerinde 10.051 metrekare açık alanda “40.000 Ton Kapasiteli Kömür Depolama Tesisi” ile 1087 No’lu Parsel üzerinde 4.380 metrekare açık alanda “10.000 Ton Kapasiteli Kömür Depolama Tesisi” kurulacak.

Böylece, gemilerle limana gelecek kömürler, limandan kamyonlara yüklenerek projeye konu olan ve açık alanda planlanan kömür depolama tesislerine taşınacak ve burada yapılacak geçici depolamanın ardından karayolu ile başta bölgede bulunan Çimento Fabrikaları olmak üzere kamyonlar/silobaslar yardımıyla iç piyasaya sevkiyatı yapılacak.

Proje bedeli belirlenirken tesis inşaat bedeli ile kullanılacak makine ve ekipmanların maliyetleri esas alınmış olup, proje bedeli 900.000 TL olarak belirlendi. Projeye ilişkin Tekirdağ Valiliği tarafından ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler