1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco önümüzdeki yıl halka arz edilecek

Aramco önümüzdeki yıl halka arz edilecek

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'nun halka arzı 2018'in ikinci yarısında gerçekleştirilecek.Aramco CEO'su Amin Nasser Bahreyn'de...

Aramco önümüzdeki yıl halka arz edilecek

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'nun halka arzı 2018'in ikinci yarısında gerçekleştirilecek.

Aramco CEO'su Amin Nasser Bahreyn'de yaptığı açıklamada, Aramco'nun halka arza hazırlık sürecinin planlandığı gibi gittiğini ve şirketin yüzde 5 hissesinin halka arzın 2018'in ikinci yarısında gerçekleştirileceğini söyledi.

Nasser ayrıca, yüzde 5 hissesinin Suudi Arabistan borsasının (Tadawul) yanı sıra bir veya daha çok uluslararası piyasaya kote edileceğini vurguladı. 

ARAMCO'NUN PİYASA DEĞERİ TAHMİNLERİ

Aramco'nun piyasa değerinin ne olacağı konusunda ise tartışmalar devam ediyor. EFG Hermes tarafından yayınlanan bir ankete göre, fon yöneticileri ve kurumsal yatırımlcılar Aramco'nun gelecek yıl halka arz edildiğinde piyasa değerinin 1-1,5 trilyon dolar aralığında olacağını tahmin ediyorlar. 

Ankete katılanların yüzde 39'u Aramco'nun değerini 1-1,5 trilyon dolar arasında tahmin ederken, 1 trilyon doların altında tahmin edenlerin oranı yüzde 36, 1,5 trilyon doların üzerinde tahmin ederler ise yüzde 24 oldu. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Aramco'nun değerini 2 trilyon dolara ve üzerinde tahmin ettiklerini ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler