1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. BALRES İzmir'e 30 MW'lık Alibey Adası RES kuracak

BALRES İzmir'e 30 MW'lık Alibey Adası RES kuracak

Enerji Günlüğü - BALRES, İzmir'in Bergama ilçesinde 25 rüzgar türbininden oluşacak 30 MW kapasiteli  Alibey Adası RES kurmayı planlıyor.Balıkesir...

BALRES İzmir'e 30 MW'lık Alibey Adası RES kuracak

Enerji Günlüğü - BALRES, İzmir'in Bergama ilçesinde 25 rüzgar türbininden oluşacak 30 MW kapasiteli  Alibey Adası RES kurmayı planlıyor.

Balıkesir Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretimi Santrali Ltd. Şti. (BALRES) tarafından İzmir İli, Bergama İlçesi, Güneşli Mahallesi ve Balıkesir İli, Burhaniye İlçesi, Kırtık Mahallesi Mevkii sınırları içerisinde Alibey Adası Rüzgar Enerji Santrali (25 Adet Türbin - 30 MWm/MWe) projesinin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Kurulması planlanan 25 adet türbinden 20 adet türbinin her biri 1 MWm gücünde, 5 adet türbinin her biri ise 2 MWm gücünde olacak. Ekonomik ömrü 30 yıl olarak planlan santral,  İzmir İl merkezine yaklaşık 103 km, Bergama İlçe merkezine yaklaşık 26,42 km, Balıkesir İl merkezine yaklaşık 65,2 km, Burhaniye İlçe merkezine ise yaklaşık 16 km mesafede yer alacak.

PROJE HAKKINDA HALK BİLGİLENDİRİLECEK

Alibey Adası RES projesi  hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 31/03/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

121.427.670 TL bedelli proje daha önce Ayvalık İlçesi sınırlarında planlanıp, ön lisans işlemleri tamamlanmıştı. Daha sonra santralde yer değişikliğine gidildi.

ALİBEY ADASI RES İÇİN SAHA DEĞİŞİKLİĞİ İSTENDİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler