1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın'da jeotermal kaynak aranacak

Aydın'da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Bozyazı Körfez Turizm Ve İnşaat A.Ş., Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde jeotermal kaynak arama çalışmaları yürütecek.Bozyazı...

Aydın'da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Bozyazı Körfez Turizm Ve İnşaat A.Ş., Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde jeotermal kaynak arama çalışmaları yürütecek.

Bozyazı Körfez Turizm Ve İnşaat A.Ş., Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Davutlar Mahallesi Ve Söke İlçesi, Ağaçlı Mahallesi civarında kendisine ait  3488,46 Ha’lık “Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı” sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama amaçlı belirlenen 5 adet sondaj alanında toplam 12 kuyu lokasyonu gerçekleştirmeyi planlıyor. 

9 milyon lira bedelli proje kapsamında açılacak sondajlar ile  yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu sondajın ileriki dönemlerde planlanacak yatırımlar için üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılması değerlendirilecek. Aksi takdirde, sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek. Bu verilerin sonuçlarına göre yeni sondajlar, jeotermal enerji santrali, sera vb. yatırım faaliyetleri planlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler