1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın'a 25 MW'lık JES kurulacak

Aydın'a 25 MW'lık JES kurulacak

Enerji Günlüğü - 3S Kale Enerji, Aydın'ın İncirliova ve Efeler ilçelerinde 25 MW'lık 3S Kale JES-1 Jeotermal Enerji Santrali kurmayı planlıyor.3S Kale...

Aydın'a  25 MW'lık JES kurulacak

Enerji Günlüğü - 3S Kale Enerji, Aydın'ın İncirliova ve Efeler ilçelerinde 25 MW'lık 3S Kale JES-1 Jeotermal Enerji Santrali kurmayı planlıyor.

3S Kale Enerji Üretim A.Ş. tarafından, kendi adına kayıtlı Aydın İli, İncirliova ve Efeler İlçeleri, Osmanbükü, Şevketiye ve Işıklı Mahalleleri sınırları içerisindeki arazide, 25 MW kurulu gücünde 3S Kale JES-1 Jeotermal Enerji Santrali kurulup işletilmesi planlanıyor. 

242.000.000 TL bedelli proje kapsamında yılda ortalama 200.000.000 kW’lık enerji üretimi yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında 7 adet üretim kuyusu kullanılacak. 

3S Kale JES-1 Jeotermal Enerji Santrali kapsamında binary sistem ile üretilecek elektrik enerjisi, ulusal şebekeye aktarılacak.

HALKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINACAK

Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 06/04/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler