1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Turkcell Enerji’nin başına Erkin Kılınç geçiyor

Turkcell Enerji’nin başına Erkin Kılınç geçiyor

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA - ÖZEL HABER) Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne Erkin Kılınç getiriliyor. Türkiye’nin...

Turkcell Enerji’nin başına Erkin Kılınç geçiyor

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA - ÖZEL HABER) Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne Erkin Kılınç getiriliyor. 

Türkiye’nin en büyük GSM operatörü Turkcell, enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere kurduğu şirketin yönetimini emanet edeceği ismi belirledi. Enerji Günlüğü’nün edindiği bilgiye göre Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret AŞ’nin genel müdürlüğüne sektörün deneyimli isimlerinden Erkin Kılınç getirildi. Resmi olarak atanması gerçekleştirilmese de Kılınç Turkcell bünyesinde çalışmalarına fiilen başlamış durumda. 

SEKTÖRÜN DEVLERİNDE ÇALIŞTI

Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Erkin Kılınç, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirdi. İş hayatına 2000 yılında Doğan Holding ünyesinde başlayan Erkin Kılınç, 2003-2009 döneminde Akenerji bünyesinde enerji yönetimi ve ticareti birimlerinde görev aldı, grup müdürlüğü yaptı. 

Erkin Kılınç, Ekim 2009-Mart 2011 döneminde Akfel Grup bünyesinde önce enerji projeleri koordinatörlüğü, ardından da Akfa Power Trading Co. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 

Mart 2011-Nisan 2015 döneminde RWE Turkey Holding’te elektrik satışı ve gaz piyasalarıyla ilgili çalışmalarda buundu. 

Mayıs 2015’ten itibaren Limak Enerji Grubu bünyesine katılan ve Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Erkin Kılınç, bu ay itibariyle Turkcell Grubu bünyesinde enerji faaliyetleriyle ilgili birimde çalışmaya başladı. 

Mehmet KARA / Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler