1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İngiltere’de 135 yıl aradan sonra ilk kömürsüz gün!

İngiltere’de 135 yıl aradan sonra ilk kömürsüz gün!

Enerji Günlüğü - İngiltere dün, Sanayi Devrimi'nden bu yana ilk kez tüm gün boyunca kömürden üretilen elektriği kullanmadı. İngiltere, 2025 yılına...

İngiltere’de 135 yıl aradan sonra ilk kömürsüz gün!

Enerji Günlüğü - İngiltere dün, Sanayi Devrimi'nden bu yana ilk kez tüm gün boyunca kömürden üretilen elektriği kullanmadı. 

İngiltere, 2025 yılına kadar karbon emisyonlarını azaltma hedefinde önemli bir gelişme yaşadı. İngiltere Ulusal Şebekesi, ülkenin 1882 yılında Londra'da Holborn Viaduct kömür yakıtlı santralin açılmasından bu yana ilk kez 21 Nisan 2017 günü kömürden üretilen elektriği kullanmasına gerek kalmadığını bildirdi. 

Bu durumun bir dönüm noktası olduğu belirtilen açıklamaya göre bu durum ülkenin enerji sistemindeki değişimin bir göstergesi. Bunda güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilen elektriğin yaygın kullanımının ve Cuma günü fabrikalarda görece az üretimin yapılması etkili oldu.

İngiltere'nin en uzun kömür kullanmama rekoru geçen yıl Mayıs ayında 19 saat olarak kaydedilmişti. 21 Nisan 2017 tarihinde, İngiltere genelinde 135 yıl aradan sonra ilk kez kömür elektriğine ihtiyaç duyulmamış oldu. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler