1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Delek, Tamar hisselerini borsada değerlendirecek

Delek, Tamar hisselerini borsada değerlendirecek

Enerji Günlüğü - İsrailli Delek Group, Tamar doğal gaz sahasında bulunan hisselerinden yüzde 10'unu borsada işlem görecek özel amaçlı varlığa...

Delek, Tamar hisselerini borsada değerlendirecek

Enerji Günlüğü - İsrailli Delek Group, Tamar doğal gaz sahasında bulunan hisselerinden yüzde 10'unu borsada işlem görecek özel amaçlı varlığa aktaracak.

İsrail'in en büyük doğal gaz tedarikçisi Delek Group İsrail karasularındaki Tamar doğal gaz sahasında bulunan yüzde 31 oranındaki hisselerini ülkenin rekabet kuralları gereği azaltacak. Delek Group, bağlı şirketlerinden Delek Drilling ve Avner Oil'in n yüzde beşerlik kısmı ile daha küçük saha olan Dalit hisselerini Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası'nda (TASE) oluşturulan özel amaçlı varlığa (SPV) aktaracağını açıkladı.

Delek Drilling ve Avner Oil CEO'sy Yossi Abu, farklı alternatifleri değerlendirdikten sonra yatırımcılara en uygun ve dolaysız işlem yapabilecekleri bir şirket kurmaya karar verdiklerini açıkladı. 

Tamar Doğal Gaz sahasının toplam değeri 10.5 milyar Dolar. Sahada İsrailli İsramco'nun da yüzde 29 hissesi bulunuyor. Sahada yüzde 11 hisse sahibi olan Amerikan Noble Energy ise İsrail Rekabet Kurumu kararı gereği önümüzdeki altı yıl içinde hissesini satmak zorunda. İsrailli Delek Group da yine aynı şekilde altı yıl içinde yüzde 31 hissesini satmak zorunda. 

Önceki ve Sonraki Haberler