1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tesla güneş kiremiti siparişi alımına başladı

Tesla güneş kiremiti siparişi alımına başladı

Enerji Günlüğü -  Tesla, kiremit şeklinde tasarladığı, daha ucuz, estetik ve ömür boyu garantili güneş panellerinin satışı için sipariş almaya...

Tesla güneş kiremiti siparişi alımına başladı

Enerji Günlüğü -  Tesla, kiremit şeklinde tasarladığı, daha ucuz, estetik ve ömür boyu garantili güneş panellerinin satışı için sipariş almaya başladı. 

ABDli elektrikli otomobil ve teknoloji şirketi Tesla Motors Inc. Başkanı Elon Musk, 2017'nin ortasında üretilmesi planlanan "Tuscan" olarak bilinen klasik turuncu, kayrak taşı, dokulu ve pürüzsüz model seçenekli kiremitler için dün itibariyle sipariş almaya başladıklarını duyurdu.

Ömür boyu garantisi olan solar kiremitlerden sipariş vermek isteyenler şirketin internet sitesinden adres bilgisi bırakarak Tesla çalışanlarının eve gelip teklif vermesini isteyebiliyor. Güneş kiremitleri bu yıl sadece ABD'de satılacak. Dünyanın diğer bölgelerine satışlar ise önümüzdeki yıl başlayacak.

NORMAL GÜNEŞ PANELLERİNE GÖRE DAHA UCUZ

Solar Roof  maliyetinin normal çatı kaplama materyalinden daha ucuza malolacağı belirtiliyor. Her 0.092903 metrekare için solar kiremitlere yaklaşık 21.85 dolar ödenecek. Bu miktar normal güneş panelleri için 24.50 dolar.

Ayrıca Tesla'nın geliştirdiği ve evlere entegre edilecek Powerwall pil sistemiyle çatılardan gün boyu toplanacak enerji, akşam saatlerindeki tüketim için de kullanılabilecek. Tesla, geçen yıl güneş enerjisi üzerine çalışmalar yapan SolarCity isimli şirketi bünyesine katmış ve güneş enerjili kiremit ile güneşten elde ettiği enerjiyi depolayıp daha sonra binalara ulaştıran bataryaların yeni modellerini tanıtmıştı.

Tesla Motors Inc. Başkanı Amerikalı mucit ve girişimci Elon Musk, güneşten elektrik üreten kiremit siparişlerini Nisan ayında almaya başlayacaklarını duyurmuştu. 

TESLA'NIN GÜNEŞ ENERJİLİ KİREMİTLERİ SATIŞ İÇİN YOLDA

Önceki ve Sonraki Haberler