1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanyol Iberdrola'ya yeniden elektrik fiyatı soruşturması

İspanyol Iberdrola'ya yeniden elektrik fiyatı soruşturması

Enerji Günlüğü - İspanyol özel elektrik şirketi Iberdrola aleyhinde elektrik fiyatlarını manüpile ettiği gerekçesiyle yeniden soruşturma açıldı. İspanya...

İspanyol Iberdrola'ya yeniden elektrik fiyatı soruşturması

Enerji Günlüğü - İspanyol özel elektrik şirketi Iberdrola aleyhinde elektrik fiyatlarını manüpile ettiği gerekçesiyle yeniden soruşturma açıldı. 

İspanya Yüksek Mahkemesi dün yaptığı açıklamada, İspanyol enerji şirketi Iberdrola'nın 2013 yılında elektrik fiyatlarını manüpile ettiği yönlü davayı incelemeye aldıklarını duyurdu. 

Açıklamada, yolsuzlukla mücadele savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında polisin şirketin Madrid ve Bilbao kentlerinde bulunan ofislerine de baskın düzenledikleri de kaydedildi. 

Iberdrola rüzgar enerjisi kurulu gücü bakımından dünyada lider konumda bulunuyor. Şirketin Türkiye'deki rüzgar enerjisi projelerini 2013 yılında Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş. satın almıştı.

Iberdrola ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayı reddetti. 2015 yılında da İspanya Ulusal Rekabet ve Piyasalar Kurumu, şirketi 30 Kasım-23 Aralık 2013 tarihinde bazı hidroelektrik santrallerinde üretilen elektrik fiyatları için 25 milyon euro ceza vermişti. Bu ise ülkede toptan elektrik fiyatlarını manüpile etme gerekçesiyle verilen ilk ceza olmuştu. Ancak şirket daha sonra bu kararı temyize götürmüş ve ceza iptal edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler