1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Manyas HES ve Dinar 2 HES satılıyor

Manyas HES ve Dinar 2 HES satılıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) ait Manyas Hidroelektrik Santrali ile Dinar 2 Hidroelektrik Santrali, özelleştiriliyor. Özelleştirme...

Manyas HES ve Dinar 2 HES satılıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) ait Manyas Hidroelektrik Santrali ile Dinar 2 Hidroelektrik Santrali, özelleştiriliyor. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), EÜAŞ’a ait iki hidroelektrik santralinin daha özelleştirilmesi için ihaleye çıktı. Manyas HES ile Dinar 2 HES ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar, işletme hakkının verilmesi suretiyle ayrı ayrı özelleştirilecek. 

Dinar 2 HES ve taşınmazlarının özelleştirme ihalesi 14 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. İhalenin geçici teminatı 1 milyon TL, ihaleye katılmak için edinilmesi şart olan şartname ve tanıtım dokümanı bedeli ise 1500 bin TL olarak belirlendi. 

Önyeterlilik gerektiren Manyas HES ve taşınmazlarının özelleştirme ihalesi ise 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İhalenin geçici teminatı 5 milyon lira, ihaleye katılmak için edinilmesi şart olan şartname ve tanıtım dokümanı bedeli ise 10 bin TL. 

Manyas HES ihalesi için katılımcıların önyeterlilik başvurusunda  bulunabilmek ve ihaleye katılabilmek için ilgili dokümanları içeren başvurularını kapalı zarf içerisinde Özelleştirme İdaresi’ne elden teslim etmeleri şart.   

Dinar 2 HES ihalesine katılabilmek için katılımcıların istenen belgelerle tekliflerini son teklif verme tarihinden önce İdare’ye elden teslim etmeleri gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler