1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya Kırım'daki iki santralde Siemens ekipmanı kullanacak

Rusya Kırım'daki iki santralde Siemens ekipmanı kullanacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Kırım'da kuracağı iki yeni doğal gaz yakıtlı elektrik santralinde Siemens ekipmanları kullanmayı planlıyor. Rusya, Avrupa...

Rusya Kırım'daki iki santralde Siemens ekipmanı kullanacak

Enerji Günlüğü - Rusya, Kırım'da kuracağı iki yeni doğal gaz yakıtlı elektrik santralinde Siemens ekipmanları kullanmayı planlıyor. 

Rusya, Avrupa ticaret yaptırımlarından etkilenen Kırım'daki iki yeni doğalgaz çevrim santrali projesinde, yaptırımlara rağmen Alman teknoloji şirketi Siemens tarafından üretilen gaz türbinlerini kullanmayı planladığını ilk kez açıkladı. 

Üç yıl önce Ukrayna'nın egemenliğindeki Kırım topraklarını işgal eden Rusya, AB yaptırımları nedeniyle projelerine gaz türbini temin etmekte zorlanıyor. 

Kurulacak olan toplam 940 MW'lık iki santralin 1.2 milyar dolara malolması bekleniyor. Santrallerde üretilen elektriğin Kırım'ın elektrik ihtiyacını güvenceye almasının yanında batı yaptırımlarına rağmen Rusya'nın bu çapta büyük enerji projelerini hayata geçirebildiğini göstermesi anlamında da önemi büyük. 

Rusya'nın santrallerle ilgili diğer alternatifleri de mevcut. Rusya santraller için gerekli olan türbinleri kendi ürettiği türbinlerden ya da boşta olan batı yapımı türbinleri kullanarak sağlayabileceği gibi, İran'dan da türbin alma alternatiflerine sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler