1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Adana’da rüzgar kapasitesinin yarısı Mansurlu RES’e

Adana’da rüzgar kapasitesinin yarısı Mansurlu RES’e

Enerji Günlüğü - Adana bölgesindeki 120 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinin 60 MW’lik kısmı Akdeniz Enerji’nin Mansurlu RES’e...

Adana’da rüzgar kapasitesinin yarısı Mansurlu RES’e

Enerji Günlüğü - Adana bölgesindeki 120 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesinin 60 MW’lik kısmı Akdeniz Enerji’nin Mansurlu RES’e tahsis edildi. 

Toplam 710 MW’lik rüzgar santrali şebeke bağlantı kapasitesi için açılan ve üç gün sürecek ihalelerin ilk gününde, Kayseri Niğde’nin sonuçlanmasının ardından Adana bölgesine geçildi. Adana’daki 120 MW için 16 proje yarıştı. Toplam müracaat 530 MW büyüklüğündeydi. 

Kilowatsaat başına verilen en yüksek teklif, YEKDEM fiyatı olan 7.3 cent’in hemen altında, 7.29 cent ile Zambak RES projesinden geldi. En düşük teklifler ise 4.74 cent/kWh ile Akdeniz RES’in Mansurlu projesinden geldi. 120 MW’lik kapasite dört projeye paylaştırıldı. 

Toplam kapasitenin 60 MW’lik kısmını kWh başına 4.74 cent teklif eden Akdeniz RES Enerji şirketinin Mansurlu RES projesi aldı. CGN Enerji’nin 4.78 cent teklif ettiği Andoz RES projesine 32 MW’lik kapasite tahsisi yapılırken 23.4’lük kısım da 5 cent teklif eden Atasa RES’e tahsis edildi. Kalan 4.6’lık kısım ise 5.32 MW’lik teklif sunan Günyeli RES Enerji’ye ait Saimbeyli RES’e gitti. Saimbeyli RES 60 MW’lik teklif sunmuştu.

Mehmet KARA 

Enerjisa Kayseri'ye 65 MW'lik RES kuracak

Rüzgar kapasite ihalesinde eksi fiyat teklifi!

 

Önceki ve Sonraki Haberler