1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı ÇED raporu yayınlandı

Türk Akımı ÇED raporu yayınlandı

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattının deniz kesimine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme raporu Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik...

Türk Akımı ÇED raporu yayınlandı

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattının deniz kesimine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme raporu Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TürkAkım projesinin sahibi olan South Stream Transport B.V. adına ELC Group Inc. tarafından hazırlanan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattının deniz kesimine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu 21 Haziran 2017 tarihinde (bugün) yayınladı.

Raporda TürkAkım projesinin deniz kesiminin olası çevresel ve toplumsal etkilerine dair bilgilerin yanı sıra, olası olumsuz etkilerin giderilmesine ve olumlu etkilerin güçlendirilmesine yönelik öneriler yer alıyor.

İDK TOPLANTISI 4 TEMMUZ'DA

TürkAkım'ın Kırklareli Vize'de yapılması planlanan bölümü için İnceleme ve Değerlendirme Kurulu (İDK) toplantısı 4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

ÇED raporunun değerlendirilmesi için, Türkiye devletince ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla İnceleme Değerlendirme Komisyonu kuruldu. Komisyonun görüşlerinin alınmasının ardından South Stream Transport şirketi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına nihai raporunu sunacak.

SOUTH STREAM AÇIKLAMA YAPTI

TürkAkım Deniz Boru Hattı projesinin sahibi South Stream Transport BV tarafından konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "ÇED sürecini, projemizin olası etkilerine ilişkin şeffaf bir istişare sürecinin yürütülebilmesi için fırsat olarak görüyoruz. ÇED raporunda, çevresel etkilerin asgariye indirilmesi için uygun ve etkili etki azaltma önlemlerine yer veriliyor. Yeniden ağaçlandırma konusu gibi alınacak bazı önlemlerin koşulları, bağımsız uzmanlar tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletiyle eşgüdüm içinde belirlenecek. Şirket olarak taahhüdümüz, TürkAkım boru hattını sektördeki iyi uluslararası uygulamalara ve Türk mevzuatına uygun şekilde geliştirilmesidir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler