1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ruzen Elektrik, 50 MW'lık Çerkeş RES kuracak

Ruzen Elektrik, 50 MW'lık Çerkeş RES kuracak

Enerji Günlüğü - Ruzen Elektrik, Ankara ve Çankırı il sınırları içinde 50 MW kapasiteli Çerkeş RES kurmayı planlıyor. Ruzen Elektrik Üretim...

Ruzen Elektrik, 50 MW'lık Çerkeş RES kuracak

Enerji Günlüğü - Ruzen Elektrik, Ankara ve Çankırı il sınırları içinde 50 MW kapasiteli Çerkeş RES kurmayı planlıyor. 

Ruzen Elektrik Üretim ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Ankara İli, Kızılcahamam İlçesi ve Çankırı İli, Çerkeş İlçesi mevkiinde 127170 metrekarelik alanda Çerkeş Rüzgar Enerji Santralinin (50 MWm/MWe) kurulması planlanıyor. 

125.000.000 TL bedelli proje kapsamında, 20 adet  2500 kW'lik Nordex N-90 model rüzgar türbini kurulacak, bunların 18 adedi de Çankırı ili sınırlarında olacak. Çerkeş RES’e ilişkin öngörülen bağlantı noktası 154 kV seviyesinden İsmetpaşa TM. 

Projenin inşaat aşamasında 90, işletme aşamasında ise 10 personel çalışacak. İnşaatın 38 ay sürmesi planlanıyor. Proje alanına en yakın, yaklaşık kuş uçuşu 5200 m mesafede bulunan Saraycık Mahallesi bulunuyor.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Proje ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edildi. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler