1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Afyon ile Bursa arasına doğal gaz boru hattı kurulacak

Afyon ile Bursa arasına doğal gaz boru hattı kurulacak

Enerji Günlüğü - Botaş, Afyon ile Bursa arasında yaklaşık 277 km uzunluğunda bir doğal gaz boru hattı döşeyecek.BOTAŞ tarafından,mevcut 40 inch çapındaki...

Afyon ile Bursa arasına doğal gaz boru hattı kurulacak

Enerji Günlüğü - Botaş, Afyon ile Bursa arasında yaklaşık 277 km uzunluğunda bir doğal gaz boru hattı döşeyecek.

BOTAŞ tarafından,mevcut 40 inch çapındaki Konya-Isparta Doğal Gaz Boru Hattı (DGBH)’nın, Afyon İli, Çay İlçesi’ndeki Çay Pig İstasyonu’ndan çıkış alarak, Bursa İli, Osmangazi İlçe sınırları içerisinde Seçköy Pig İstasyonu ile son bulan yaklaşık 277 km uzunluğunda 40 inch çapında Afyon-Seçköy (Bursa) Doğal Gaz Boru Hattı projesi planlanıyor.

500 milyon TL bedelli Afyon-Seçköy (Bursa) DGBH’nin başında (Çay Pig İstasyonu), ortasında Seydiköy Pig İstasyonu) ve sonunda (Seçköy Pig İstasyonu) olmak üzere 3 adet pig istasyonu yeri olacak. Projenin inşaat aşamasında 500 kişi, işletme aşamasında ise 15 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

Afyon-Seçköy (Bursa) DGBH Projesi; Afyonkarahisar İli, Çay, Çobanlar, Bolvadin, Merkez, İscehisar, İhsaniye; Kütahya İli, Merkez; Eskişehir İli, İnönü; Bilecik İli, Bozüyük, Pazaryeri ve Bursa İli, İnegöl, Yenişehir, Kestel, Gürsu ve Osmangazi İlçeleri’nin sınırları içerisinde kalacak.

Projenin, ÇED Olumlu Kararı’nın alması durumunda, karardan sonra yaklaşık 36 ay içerisinde tamamlanması ve doğal gaz akışının başlaması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler