1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş panelleriyle sarılı araba gün sayıyor

Güneş panelleriyle sarılı araba gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Alman startup şirketi Sono Motors tarafından geliştirilen gövdesi güneş panelleriyle sarılı Sion bu ayın sonunda tanıtılacak.Alman...

Güneş panelleriyle sarılı araba gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Alman startup şirketi Sono Motors tarafından geliştirilen gövdesi güneş panelleriyle sarılı Sion bu ayın sonunda tanıtılacak.

Alman startup şirketi Sono Motors tarafından geliştirilen ve bir kampanya ile hız kazanan, gövdesi güneş panelleriyle sarılı tamamen elektrikli araç Sion 27 Temmuz 2017 tarihinde tanıtılacak.

İki farklı versiyonu olacak olan Sion'un Urban versiyonu 14.4 kWh bataryaya sahip olacak. 13.200 dolara malolacak aracın menzili 75 mil olacak. İkinci versiyon Extender ise 30 kWh bataryaya sahip olacak. 17.600 dolara malolacak aracın menzili 155 mil olacak.

6 kişilik aracın üstü, yanları ve ön kısmı monokristal silicon güneş hücreleriyle kaplanacak. Hücrelerin verimliliği yüzde 21 olacak. Güneşli bir günde 18 mil yol katedebilecek yeterlilikte elektrik üretebilecek. Ayrıca araç 30 dakikada AC prizle yüzde 80 oranında şarj edilebilecek.

Aracın test sürüşleri Eylül ayında başlayacak. Üretimine ise önümüzdeki yıl başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler