1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtımında 160 kişiye mesleki yeterlilik belgesi

Elektrik dağıtımında 160 kişiye mesleki yeterlilik belgesi

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtımında kaliteyi ve iş güvenliğini arttırmayı hedefleyen çalışma kapsamında dört meslek grubunda160 sektör çalışanına...

Elektrik dağıtımında 160 kişiye mesleki yeterlilik belgesi

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtımında kaliteyi ve iş güvenliğini arttırmayı hedefleyen çalışma kapsamında dört meslek grubunda160 sektör çalışanına mesleki yeterlilik belgesi verildi. 

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “VOC-TEST Merkezleri 2. Hibe Programı Elektriği Dağıtan Mesleklerin Belgelendirilmesi Projesi’nin kapanış toplantısı ve sektörün ilk belge teslim töreni Ankara’da gerçekleştirildi. ELDER Başkanı Serhat Çeçen, açılışta yaptığı konuşmada ELDER olarak mesleki yeterlilik kurumu ile işbirliği içinde elektrik dağıtım sektörü meslek standartları ve yetkinliklerinin belirlenmesi faaliyetlerini yürüttüklerini hatırlatarak “ELDER’in elektrik dağıtım sektöründeki tüm şirketleri temsil etmesi bu sürece olumlu katkı sağladı. Başta Çalışma bakanlığımız olmak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu, TÜRKAK ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi yöneticileri ve uzmanlarından her adımda destek gördük” dedi. 

Elektrik dağıtım sektörü işgücü yeterliliğinin ölçülmesi ve belgelenmesi konusunda zengin bir deneyime sahip olduğunu kaydeden Çeçen, “Sektörümüzdeki adıyla EKAT belgesi bu ihtiyaca kamu döneminden bugüne hizmet etmiştir. Bizlerin görevi bu deneyimi çok daha ileriye taşımaktır” diye konuştu. 

UGATEM, GAZBİR VE İNTES DENEYİMLERİ 

MYK ve TÜRKAK kuralları çerçevesinde sektördeki yeterlilik ölçümlerini ve belgelendirme süreçlerini uluslararası kalite kıstaslarına uygun ve sürekli iyileştirmeye açık hale getirdiklerini vurgulayan Serhat Çeçen şunları söyledi: 

“Kamu denetimleri tüm belgelendirme faaliyetlerimizi sürekli izleyecek ve asgari kalite teminini sağlayacak. Elektrik dağıtım sektörü çalışanları MYK ve TÜRKAK onaylı bu belgeler ile uluslararası kabul görmüş mesleki yetkinliğe ve bu yetkinliğin belgesine sahip olacaklar. UGATEM ve GAZBİR tarafından yürütülen mesleki yeterlilik belgelendirilme deneyimi bizim için iyi bir referans oldu. Keza inşaat sektöründe İNTES öncülüğünde yürütülen belgelendirme deneyiminde de çok fazla yararlandık. Her iki kuruma da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” 

EPDK DÜZENLEMELERİNİN KATKISI

ELDER Başkanı Serhat Çeçen, EPDK tarafından doğal gaz dağıtım sektöründe belgeli işgücünü teşvik eden düzenlemenin elektrik sektörü için de getirilmesiyle elektrik dağıtım sektöründeki nitelikli işgücü sürecine olumlu katkı sağlanacağını da vurguladı.

160 ADAY BELGE ALDI 

ELDER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi olarak Haziran ayında gerçekleştirilen sınavlarda dört meslekte 160 adayın belge almaya hak kazandığı bilgisini paylaşan Serhat Çeçen “Bu adaylarımız içinden bir bölümüne bugün belgelerini teslim ediyoruz. Kalan 6 mesleğimiz için de akredite edildik ve kısa sürede yetkilendirilmeyi bekliyoruz. Tüm bu mesleklerde belge zorunluluğunun bir an önce hayata geçmesi için, başta her iki bakanlığımız olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımızdan destek rica ediyoruz” dedi. 

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM 

Elektrik dağıtım sektör imtiyazının özel sektör yatırımcıları tarafından devralınmasından bu yara sadece altyapı ve teknolojiye değil insan kaynağına da çok ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydeden ELDER Başkanı Serhat Çeçen şöyle devam etti: 

“İnanıyoruz ki insana yapılan bu yatırım hem iş sağlığını ve güvenliğini (İSG) arttıracak hem de müşteri memnuniyetine çok olumlu katkı sağlayacaktır. Bizler çok iyi biliyoruz ki, elektrik dağıtım sektöründe uluslararası kriterlere uygun belgelendirme, işgücümüzün niteliğini yükseltecektir. Nitelikli işgücü şirketlerimizin en değerli varlığı, iş yapış şeklimizin en belirleyici bileşeni, müşteri memnuniyetini ve şirketlerinin verimliliğini artıran en temel faktördür. Bu yüzden elektrik dağıtım sektöründe mesleki belgelendirme faaliyetinin her aşamada ana paydaşı ve destekçisi olacağız.” 

Mehmet KARA - ANKARA

Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazananların şirketlere dağılımı: 

ADM Elektrik Dağıtım: 38 

GDZ Elektrik Dağıtım: 38 

Çamlıbel EDAŞ: 38 

Meram EDAŞ: 21

Kayseri ve Civarı EDAŞ: 25

TOPLAM: 160

 

Önceki ve Sonraki Haberler