1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye'nin ilk yüzer GES'inin panelleri Bereket Enerji'den

Türkiye'nin ilk yüzer GES'inin panelleri Bereket Enerji'den

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükçekmece gölü üzerinde kurularak elektrik üretmeye başlayan Türkiye'nin ilk Yüzer Güneş Enerjisi Santrali'nde, Bereket...

Türkiye'nin ilk yüzer GES'inin panelleri Bereket Enerji'den

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükçekmece gölü üzerinde kurularak elektrik üretmeye başlayan Türkiye'nin ilk Yüzer Güneş Enerjisi Santrali'nde, Bereket Enerji'nin Denizli'deki fabrikasında üretilen güneş panelleri kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki olan İstanbul Enerji’nin İSKİ ile birlikte Büyükçekmece gölü üzerinde kurulumunu tamamladığı ve devreye aldığı ‘’Türkiye'nin ilk Yüzer Güneş Enerjisi Santrali’’nde, merkezi Denizli’de bulunan Bereket Enerji Üretim A.Ş.'nin ‘’Parla’’ markasını taşıyan 960 adet polikristal fotovoltaik paneli kullanıldı.

ÇALIŞMALARIMIZI YOĞUNLAŞTIRDIK

İstanbul Enerji’nin uzun araştırmalar sonucu ‘’Parla’’ panellerini tercih ettiğini belirten Bereket Enerji GES Birimi proje sorumlusu Sedat Avcı, her biri 260W gücündeki 960 panelin kurulu gücünün 240 kilovat olduğunu belirterek, yüzer GES ile her sene 180 ton CO2 salınımının engelleneceğini vurguladı.

Türkiye’nin coğrafi yapısının bu gibi santrallerin yapımı için uygun olduğunu ve güneşten daha fazla yararlanılması gerektiğini dile getiren Avcı, "Bu proje örnek oldu. Bereket Enerji yine bir ilki başardı. 60 hücreli 250 W ile 275 W arası 6 değişik güçte ürettiğimiz Parla panellerleülkemizde yeni projeler üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler