1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kirazlıdere Termik Santrali'ne itiraz!

Kirazlıdere Termik Santrali'ne itiraz!

Enerji Günlüğü –  Temiz Hava Hakkı Platformu (THH), Çanakkale'ye yapılması planlanan Kirazlıdere Termik Santrali'ne itiraz etti.17 sivil toplum kuruluşunu...

Kirazlıdere Termik Santrali'ne itiraz!

Enerji Günlüğü –  Temiz Hava Hakkı Platformu (THH), Çanakkale'ye yapılması planlanan Kirazlıdere Termik Santrali'ne itiraz etti.

17 sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Temiz Hava Hakkı Platformu (THH), Çanakkale Biga'da yapılacak Kirazlıdere Termik Santrali'ne itiraz etti. İtiraz metni bugün (18 Ağustos 2017) Ankara'da yapılan toplantıda İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na (İDK) sunuldu.

İtirazda, "Pek çok kişi olması gerekenden fazla hastalanacak, zor iyileşecek, kanser olacak ve erken ölecektir. Bu durum hem insani boyutuyla kabul edilemez hem de ekonomik boyutuyla sürdürülemez bir yükü beraberinde getirmektedir. Kanserlerin, hastalıkların, sakatlıkların engellenmesi mümkündür ve ancak Bölge'ye yeni bir Kömürlü Termik Santralin kurulmasını izin vermemekle olanaklıdır" denildi. 

Platform itiraz metninde ayrıca Kirazlıdere Termik Santrali'nin ÇED raporunda yer alan hava kirliliği değerlerinin Avrupa Komisyonu'nun yeni sınır değerlerinin üzerinde olduğunu ve bu değerlerin insan sağlığını geri dönülemez şekilde bozacağının altını çizdi. Bu yanlıştan dönülmesini, Çanakkale'de işletmede olan üç kömürlü termik santrale bir yenisinin daha eklenmemesini talep etti. 

DOĞTAŞ, ÇANAKKALE'DE İKİ İTHAL KÖMÜR SANTRALİ KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler