1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin türbinleri Alstom’dan

Akkuyu NGS’nin türbinleri Alstom’dan

Enerji Günlüğü - Mersin’de kurulması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu NGS’de kullanılacak türbinleri Alstom Power Systems tedarik...

Akkuyu NGS’nin türbinleri Alstom’dan

Enerji Günlüğü - Mersin’de kurulması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu NGS’de kullanılacak türbinleri Alstom Power Systems tedarik edecek.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'nun (Rosatom) satın alım sitesinde yayınlanan bilgilere göre, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) makine dairelerinde kullanılacak buharlı türbin cihazlarının tüm ana ekipmanları ve ek ekipmanların bir kısmını General Electric grubunun bünyesindeki Fransız şirket Alstom Power Systems tarafından tedarik edilecek.

Sputnik’te yer alan habere göre, Alstom tarafından önümüzdeki Mayıs ayında üretimine başlanacak olan Arabelle buhar türbinleri, nükleer santralde üretilecek elektrik enerjisinin daha ekonomik ve daha güvenli olmasını sağlayacak ve inşaat ve işletme giderlerini düşürecek.

Kontrat bedeli KDV hariç 553 milyon euro olan ekipmanların teslimi 2021 yılında başlayarak birer yıl arayla dört ünite için gerçekleştirilecek.

Mersin Akkuyu NGS Projesi'ne ilişkin ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalandı. Akkuyu'da yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak.

General Electric (GE), Fransız elektrik üretim şirketi Alstom SA'nın enerji faaliyetlerinin satın alımını 2015 yılı sonlarında tamamlamıştı.

GE’NİN ALSTOM SATIN ALIMI TAMAMLANDI

Önceki ve Sonraki Haberler