1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin enerji depolama kapasitesini artıracak

Çin enerji depolama kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Çin, yenilenebilir enerji kullanımını artırmak için önümüzdeki on yıl içinde enerji depolama kapasitesini büyütecek. Çin...

Çin enerji depolama kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Çin, yenilenebilir enerji kullanımını artırmak için önümüzdeki on yıl içinde enerji depolama kapasitesini büyütecek. 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yenilenebilir enerji kullanımının artırılması ve ülkenin batı kesimlerindeki enerji problemlerinin çözülmesi için gelecek 10 yılda büyük ölçekli enerji depolama kapasitesini artırmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Komisyon yaptığı açıklamada, yeni enerji depolama tesislerinin inşaa edilmesi için enerji depolama şirketlerine desteklemeler sağlanacağını belirtti ancak bu desteklemelere ilişkin detay açıklamadı. Komisyon ayrıca gelişmiş bir enerji depolama teknolojisi için bazı pilot projelerin başlayacağını ve bu programların 2020 sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini de ifade etti. 

Çin'in 2016 yılındaki 5,9 trilyon kWh elektrik üretiminin yüzde 26'sı hidroelektrik santrallerinden, rüzgar santrallerinden, güneş enerjisi istasyonlarından ve nükleer santrallerden geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler