1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu Enerji'den Filistin’e 30 MW’lik güneş santrali!

Zorlu Enerji'den Filistin’e 30 MW’lik güneş santrali!

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Batı Şeria’da Filistin’in ilk elektrik üretim tesisi olacak, 30 MW’lik bir güneş santrali kuracak.Zorlu Holding Enerji...

Zorlu Enerji'den Filistin’e 30 MW’lik güneş santrali!

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Batı Şeria’da Filistin’in ilk elektrik üretim tesisi olacak, 30 MW’lik bir güneş santrali kuracak.

Zorlu Holding Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, yurt dışındaki operasyonları arasına Filistin yatırımlarının da katılacağını belirtti. Ak, Batı Şeria'nın yüzde 30'unda elektrik dağıtımı yapan ve Osmanlı döneminden bu yana faaliyet gösteren Kudüs Elektrik Şirketi (Jerusalem Electric Company) ile 30 megavatlık bir güneş santrali yapmayı planladıklarını söyledi.

Zorlu Enerji’den güneşte ‘ince’ hamleler!

Buradaki yatırım için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Dünya Bankası’nın yan kuruluşu IFC ile finansman için işbirliği yapacaklarını kaydeden Sinan Ak şunları söyledi:

“Filistin'in elektrik ihtiyacının tamamını İsrail karşılıyor. Batı Şeria şu anda toplam bin megavat elektrik tüketiyor ama hiç kendi üretimi yok. O yüzden bu santral, oradaki ilk üretim kapasitesi olacak. Batı Şeria'da ilk olarak Filistin'in mutlak hakimiyetinin olduğu bölgeden başlıyoruz ama zamanla diğer bölgelerde de yatırım yapmak istiyoruz. Bu bölgelerde aynı zamanda İsrail de yatırım yapmak istiyor. Burada yatırım yaparak İsrail'e elektrik satmak istiyor. Sonuçta orada belli bir görüşme olacak. Bunlar olurken Türk hükümetinin de desteği çok önemli ve faydalı olacak diye düşünüyorum." 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler