1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ceyhan Limanı’na gelen Kürt petrolü üçte bir oranında azaldı

Ceyhan Limanı’na gelen Kürt petrolü üçte bir oranında azaldı

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) Ceyhan Limanı'na gelen ham petrol miktarının yaklaşık üçte bir oranına düştüğü...

Ceyhan Limanı’na gelen Kürt petrolü üçte bir oranında azaldı

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) Ceyhan Limanı'na gelen ham petrol miktarının yaklaşık üçte bir oranına düştüğü kaydedildi. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) Türkiye'nin Ceyhan Limanı'na gelen ham petrol miktarının yaklaşık üçte bir oranına düştüğü ifade ediliyor. Reuters’ın iki nakliyeciye dayandırdığı haberine göre, günlük 600 bin varil olan ham petrol sevkiyatı yaklaşık 200-250 bin varile düştü. Düşüş geçen Çarşamba günü Irak ordusunun Kerkük ve çevresini IKBY'nin silahlı gücü olan peşmergeden geri almasının ardından yaşandı. 

Habere göre, Irak Petrol Bakanlığı yetkilileri petrol üretiminin Pazar günü itibariyle normal seviyeye döndürüleceğini umut ediyordu ancak bölgedeki kaynaklar hala üretimin çok düşük olduğu bilgisini veriyor.

IKBY'nin Eylül ayı sonunda düzenlediği referandumun Kerkük'te de düzenlenmesine tepki gösteren Bağdat yönetimi, bu kentin kontrolünün IKBY'nin elinden alınacağını ifade etmiş ve bunu gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz hafta da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, günlük petrol üretiminin yüzde 47'sini gerçekleştirdiği Kerkük'teki petrol sahasının kontrolünü kaybetmişti.

IKBY, GÜNLÜK PETROL ÜRETİMİNİN YARISININ KONTROLÜNÜ KAYBETTİ

Önceki ve Sonraki Haberler