1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Türkerler Holding’in Alaşehir JES’i resmen açıldı

Türkerler Holding’in Alaşehir JES’i resmen açıldı

Enerji Günlüğü - Türkerler Holding’in Manisa Alaşehir Jeotermal Santrali, resmen hizmete açıldı.Türkerler’in yeni projesi Alaşehir Jeotermal Santrali,...

Türkerler Holding’in Alaşehir JES’i resmen açıldı

Enerji Günlüğü - Türkerler Holding’in Manisa Alaşehir Jeotermal Santrali, resmen hizmete açıldı.

Türkerler’in yeni projesi Alaşehir Jeotermal Santrali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Manisa’da düzenlenen toplu açılış töreninde gerçekleştirilen canlı bağlantıyla resmen açıldı.

Türkerler Holding bağlı ortağı olan Türkerler Jeotermal Enerji Arama ve Üretim A.Ş. tarafından işletilen santral 24+24 toplam 48 MW enerji üretecek. Türkerler Alaşehir 1 JES ortalama 158.416.190 kilovatsaat elektrik üretimi ile 47.860 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak. Türkerler Alaşehir 2 JES ise ortalama 177.840.000 kilovatsaat elektrik üretimi ile 53 bin 728 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak.

Türkerler Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nde toplam 20 kuyu, 8 tanesi üretim, 1 tanesi gözetim ve 11 adet enjeksiyon kuyusu mevcut. Türkerler’in Alaşehir’deki yatırımları diğer fazları kapsayarak devam edecek.

DAHA CESUR ADIMLAR ATACAĞIZ

Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcısı olmayı hedeflediklerini vurgulayan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Ağustos ayında gerçekleştirilen Dünya devi Alman Siemens’le işbirliği ile girdiğimiz Rüzgar Enerjisi YEKA ihalesini kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye ekonomisindeki istikrarın devamı için bundan sonra da çok daha güçlü bir şekilde çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bu vizyonla, faaliyetlerimizi çok daha cesur adımlarla, daha ileri seviyelere taşımaya kararlıyız.” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler