1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bağdat Kerkük-Ceyhan boru hattının Irak ayağını yeniden kuracak

Bağdat Kerkük-Ceyhan boru hattının Irak ayağını yeniden kuracak

Enerji Günlüğü - Bağdat yönetimi, Kerkük-Ceyhan boru hattının IŞİD tarafından zarar verilen Irak ayağının yerini alacak yeni bir hat inşa edileceğini...

Bağdat Kerkük-Ceyhan boru hattının Irak ayağını yeniden kuracak

Enerji Günlüğü - Bağdat yönetimi, Kerkük-Ceyhan boru hattının IŞİD tarafından zarar verilen Irak ayağının yerini alacak yeni bir hat inşa edileceğini bildirdi. 

Irak, Kerkük yakınlarındaki rafinerisinden Türkiye’nin Ceyhan limanına petrol taşınması için yeni bir boru hattının inşa edileceğini duyurdu. Yeni hat, Kerkük-Ceyhan boru hattının IŞİD ile mücadele sırasında bir haylı zarar gören kısmının yerini alacak.

Irak Petrol Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kerkük’ün 1 saat kadar güneybatısında yer alan Beyci kentindeki petrol rafinerisinden başlayacak olan yeni boru hattının Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) kuzeybatı sınırında yer alan Fişhabur kasabasına kadar uzanacağı belirtildi. 

Irak Petrol Bakanlığı sözcüsü Asım Cihad, projenin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını ve boru hattının inşası için yakın bir zamanda konu üzerinde uzmanlaşmış şirketlerin teklif vermeleri için davet edileceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler