1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avusturya’daki patlama İtalya ve İngiltere’de doğal gaz fiyatlarını artırdı

Avusturya’daki patlama İtalya ve İngiltere’de doğal gaz fiyatlarını artırdı

Enerji Günlüğü - Avusturya’daki Avrupa’nın da en önemli doğalgaz aktarma merkezlerinden birisi olan Baumgarten Doğal Gaz Santrali’ndeki patlamadan...

Avusturya’daki patlama İtalya ve İngiltere’de doğal gaz fiyatlarını artırdı

Enerji Günlüğü - Avusturya’daki Avrupa’nın da en önemli doğalgaz aktarma merkezlerinden birisi olan Baumgarten Doğal Gaz Santrali’ndeki patlamadan sonra İtalya'da ve İngiltere’de doğal gaz fiyatları fırladı.

Avusturya'nın doğal gaz aktarım merkezi olarak da kullanılan Baumgarten'da doğal gaz santralinde dün yaşanan patlamadan sonra gaz akışının durması nedeniyle İtalya "acil durum" ilan etti. 

Ekonomi Bakanlığı'nın kriz ilan ettiği İtalya'da doğal gaz fiyatları 9 yılın en yüksek seviyesine çıktı. İtalyan SVP'de gün içinde doğal gaz kontratı 2008'den beri en yüksek seviyesine çıkarak 52,30 euro/MW saatten 75 euro/MW saate fırladı. İtalya'da doğalgazın toptan gün öncesi fiyatı ise yüzde 97 oranında artarak megavat saati 47 euro'ya yükseldi.

İngiltere'de de acil teslim edilen gazın fiyatı kalori başına yüzde 35 oranında artarak 92 peni oldu. Bu rakamın 2013'ten beri görülmediği kaydedildi.

AVUSTURYA’DA DOĞAL GAZ SANTRALİNDE PATLAMA

Önceki ve Sonraki Haberler