1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İşte 350 MW’lik RES lisans sahipleri

İşte 350 MW’lik RES lisans sahipleri

Enerji Günlüğü - TEİAŞ’ın sekiz bölge için düzenlediği 370 megavatlık (MW) rüzgar enerji santrali lisans ihalesinde 350 MW’lik kapasite lisanslandırıldı. Türkiye...

İşte 350 MW’lik RES lisans sahipleri

Enerji Günlüğü - TEİAŞ’ın sekiz bölge için düzenlediği 370 megavatlık (MW) rüzgar enerji santrali lisans ihalesinde 350 MW’lik kapasite lisanslandırıldı. 

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından toplam 2130 MW’lik rüzgar enerji santrali kapasite tahsis yarışmalarında ikinci etap da tamamlandı. TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Mustafa İzgeç'in komisyon başkanlığında yapılan ikinci günkü yarışmalara 370 MW’lik kapasite için 108 firma başvurdu. 370 MW’lik kapasitenin 350 MW’lik kısmı en iyi fiyat teklifini sunan isteklilere verilirken, 20 MW’lik kısım tahsis edilemedi. 

Hatay bölgesinde kWh başına -1,83 dolar/cent teklif veren Böğürtlen Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye 30 megavat kapasite tahsis edildi. 

Malatya bölgesindeki 80 MW’lik kapasite için 11 şirket yarıştı. Tunna Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, kWh başına -1,81 dolar/cent’lik teklifiyle 30 MW’lik kısmı almaya hak kazandı. Kalan 50 MW’lik kısım ise Sandal Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'ye tahsis edildi. 

Adıyaman bölgesindeki 40 megavatlık kapasite için ise 6 şirket yarıştı. Errol Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret AŞ kWh başına -1,40 dolar/cent’lik teklifiyle 20 MW’lik kapasiteyi almayı başardı. Kalan 20 MW’lik kısım ise kWh başına -0,77 dolar/cent ile Özgül Lilyum Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne tahsis edildi. 

Ardahan - Kars bölgesindeki MW’lik kapasite için düzenlenen yarışmada Ceres Elektrik Üretim AŞ kWh başına 7,29 dolar/cent’lik teklifiyle bunun 20 MW’lik kısmını kazandı. Kalan 20 MW’lik kapasite ise uygun teklif bulunmadığından açıkta kaldı. 

Erzincan bölgesindeki 50 megavatlık kapasitenin 48 MW’lik kısmı, kWh başına -1.33 dolar/cent teklif eden Arapgir Elektrik Enerjisi Üretim AŞ’ye tahsis edildi. Kalan 2 MW’lik kısmı ise kWh başına 6,20 dolar/cent teklif veren Bengü Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. 

Kahramanmaraş - Osmaniye bölgesindeki 40 MW’lik kapasite için 11 istekli arasında en düşük teklifleri veren Güney Res Enerji ve Ak Jeo Enerji'ye 20'şer megavatlık kapasite tahsis edildi. 

Kocaeli - Yalova bölgesindeki 40 megavatlık kapasitenin tamamı, kWh başına -1,41 dolar/cent ile en düşük teklif veren Karanfil Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ’ye verildi. 

Yozgat Bölgesi’nde ise 15 istekli, toplam 50 MW’lik kapasite için yarıştı. Bu bölgede kWh başına -1,58 dolar/cent teklif veren Sandeks Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 30 MW’lik kısım tahsis edildi. 20 MW’lik kısım ise Menekşe Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Ticaret AŞ’nin oldu. 

Rüzgarda 21-23 Haziran'da tamamlanan ön lisans ihaleleriyle toplamda 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilmişti. 29 Aralık'a kadar devam edilecek rüzgar ön lisans ihalelerinde şirketlere bin 330 megavat kapasite daha tahsis edilecek. 

Birinci gün sonuçları: 430 MW’lik RES lisansları sahiplerini buldu 

Üçüncü gün: İşte 590 MW’lik RES lisanslarının sahipleri 

Dördüncü gün: 40 MW’lik rüzgar lisansı daha 

Enerji Günlüğü 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler