1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İşte 590 MW’lik RES lisanslarının sahipleri

İşte 590 MW’lik RES lisanslarının sahipleri

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) düzenlediği ihalelerde bugün 590 MW’lik rüzgar enerji santrali projesi lisans...

İşte 590 MW’lik RES lisanslarının sahipleri

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) düzenlediği ihalelerde bugün 590 MW’lik rüzgar enerji santrali projesi lisans almaya hak kazandı. 

TEİAŞ tarafından toplam 2130 MW’lik rüzgar enerji santraline (RES) şebeke bağlantı kapasitesi tahsisi için düzenlenen ihalelerin üçüncü günü de tamamlandı. Üçüncü günün sonunda, toplam 590 MW’lik bağlanma kapasitesi, en iyi teklif veren isteklilere tahsis edildi.

BURSA BÖLGESİ RES LİSANSLARI

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Mustafa İzgeç’in yönettiği ihalede bugün alınan sonuçlar şöyle: 

Bursa bölgesinde kilovatsaat (kWh) başına -1,41 dolar/cent teklif veren BER Enerji Üretim Ticaret AŞ, 45 MW’lik Yarış RES için bağlantı hakkı elde etti. Umut Res Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ ise kWh başına -1.05 dolar/cent’lik teklifiyle Kiraz RES projesi için 30 MW’lik kapasite tahsisi aldı. Işık Res Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ’ye ise, -1.05 dolar/cent’lik teklifiyle Yalova RES projesi için 15 MW’Iik bağlantı kapasitesi tahsis edildi. 

Bursa Bölgesi’nde yine kWh başına -1.05 dolar/cent’lik teklifiyle Baysal Elektrik Üretim AŞ’ye Çepni RES için, kWh başına -0.99 dolar/cent’lik teklifiyle NTP Elektrik Üretim Limited Şirketi’ne Mesudiye RES projesi için 10’ar MW’lik kapasiteler tahsis edildi. 

KARAMAN-MERSİN BÖLGESİ RES LİSANSLARI

Karaman-Mersin bölgesinde kWh başına sırasıyla -2,13 dolar/cent ve -1,52 dolar/cent teklif veren Polat Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim AŞ biri 124,20 MW, diğeri 14.8 MW olmak üzere Karaman RES ve Mersin RES projeleri için toplamda 139 megavatlık kapasite tahsisine hak kazandı. Bu bölge için kWh başına -1.59 dolar/cent teklif veren Makif Rüzgar Güneş Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne Makif RES için 49.5 MW’lik kapasite verildi. Aynı bölgede Sarmaşık Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ de kWh başına -1.53 dolar/cent’lik teklifiyle 49.5 MW’lik bağlantı kapasitesi elde etti. Karaman-Mersin bölgesindeki 12 MW’lik kapasitenin sahibi ise kWh başına -1,69 dolar/cent teklif veren Cerenges Elektrik Üretim Anonim Şirketi (Cerenges RES) oldu. 

28 e 29 Aralık tarihlerinde devam edilecek rüzgar enerji santrali kapasite tahsis ihalelerinde şirketlere 740 MW’lik daha kapasite tahsisi yapılacak. 

Enerji Günlüğü 

Birinci gün sonuçları: 430 MW’lik RES lisansları sahiplerini buldu 

İkinci gün sonuçları: İşte 350 MW’lik RES lisans sahipleri 

Dördüncü gün: 740 MW’lik rüzgar lisansı daha 

Önceki ve Sonraki Haberler