1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğu Çin Denizi’nde yanan petrol gemisi battı

Doğu Çin Denizi’nde yanan petrol gemisi battı

Enerji Günlüğü - Doğu Çin Denizi’nde Hong Konglu yük gemisiyle çarpışan İran’dan Güney Kore’ye petrol taşıyan tanker gemisi günlerce süren...

Doğu Çin Denizi’nde yanan petrol gemisi battı

Enerji Günlüğü - Doğu Çin Denizi’nde Hong Konglu yük gemisiyle çarpışan İran’dan Güney Kore’ye petrol taşıyan tanker gemisi günlerce süren yangının ardından battı.

Çin’in Doğu kıyısı açıklarında İran’dan Güney Kore’ye petrol taşıyan Panama bandıralı tanker gemisi ile Hong Kong bandıralı bir yük gemisi 6 Ocak’ta çarpıştı. Kaza sonrası petrol sızdıran tankerde başlayan yangın yaklaşık bir hafta sürdü. Çinli yetkililer, iki gün önce gece saatlerinde birden alevlenen tankerin TSİ 07.00 battığını açıkladı. Tankerden yükselen dumanların yaklaşık bin metreye kadar yükseldiği kaydedildi.

Öte yandan İranlı yetkililer, petrol taşıyan Panama bandıralı Sanchi adlı tanker ile ve kargo gemisinin çarpışmasının ardından 30’u İran, 2’si Bangladeşli 32 kişilik mürettebatın öldüğünü açıkladı.

Elverişsiz hava koşullarına rağmen günlerce süren arama kurtarma çalışmalarına 13 gemi ve İranlı komando birlikleri de katılmıştı. Cumartesi günü sürdürülen kurtarma çalışmalarında 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşılmıştı.

GÜNEY KORE’YE İRAN PETROLÜ TAŞIYAN GEMİ 4 GÜNDÜR YANIYOR!

Önceki ve Sonraki Haberler