1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD ithal güneş panellerine vergi uygulayacak

ABD ithal güneş panellerine vergi uygulayacak

Enerji Günlüğü - ABD, yerli üreticilerini korumak amacıyla ithal edilen güneş panelleri için gümrük vergisi uygulayacak. ABD Başkanı Donald...

ABD ithal güneş panellerine vergi uygulayacak

Enerji Günlüğü - ABD, yerli üreticilerini korumak amacıyla ithal edilen güneş panelleri için gümrük vergisi uygulayacak. 

ABD Başkanı Donald Trump, ithal güneş panellerine önerilen gümrük vergisini onayladı. Trump yönetimi ilk yıl 2500 MW üzeri güneş panelleri için yüzde 30 vergi uygulayacak. Bu oran ikinci yıl yüzde 25, üçüncü yıl yüzde 20 ve dördüncü yıl yüzde 15 olarak uygulanacak. İthal edilen bataryaların ilk 2500 MW’ı ise vergiden muaf olacak.

ABD Ticaret Temsilcisi Robett Lightizer de dün yaptığı açıklamada, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun ithal güneş bataryalarının yerel üreticilere ciddi şekilde zarar verdiğine dair karar alındığını hatırlattı.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Suniva Inc. şirketi tarafından yapılan başvuru üzerine güneş panelleri ithalatı için soruşturma açmıştı.

ÇİN ELEŞTİRDİ

Çin, ABD'nin güneş panellerine getirdiği vergileri eleştirdi. Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin güneş panellerine ithalatına getirdiği vergileri eleştirdi ve bunun küresel ticaret ortamını zedelediğini söyledi. Bakanlık, Çin'in ABD'nin yasal ticaret yollarını kullanmaktan kaçınacağını umduklarını ve Çin'in kendi çıkarlarını kararlılıkla koruyacağını vurguladı.

ABD GÜNEŞ PANELİ İTHALATI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

AVRUPA'DA GÜNEŞ PANELİ FİYATLARINDA ÇİN ENDİŞESİ

Önceki ve Sonraki Haberler