1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petronas, Meksika’da petrol ve doğal gaz arayacak

Petronas, Meksika’da petrol ve doğal gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Malezya kamu petrol şirketi Petronas, Meksika’’nın yabancıların yatırımına açtığı ilk büyük ihalede altı sahada petrol ve...

Petronas, Meksika’da petrol ve doğal gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Malezya kamu petrol şirketi Petronas, Meksika’’nın yabancıların yatırımına açtığı ilk büyük ihalede altı sahada petrol ve doğal gaz arama hakkı kazandı.

Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas, Meksika'da gerçekleştirilen toplam 4.2 milyar varil rezerve sahip 19 petrol ve doğalgaz arama sahaları ihalesinin altı tanesini kazandı. Bu altı ihalenin iki tanesini Petronas’ın alt birimi Carigali tek başına kazanırken, diğer dördünü de Konsorsiyum olarak kazandı. 

9 SAHANIN İHALESİNİ SHELL KAZANDI

İhalelerin tümü Meksika'nın kuzey doğu kıyısındaki Tamaulipas eyaletinde bulunuyor. Meksika yetkilileri, açık artırmanın, 2014 yılında ülkenin enerji sektörünün yabancı firmalara açılmasından bu yana en önemli ihale olduğu kaydediliyor. Son ihalelerle ülkeye 93 milyar ABD doları yatırım yapılacak. Ayrıca 19 sahanın 9'unu da Hollanda menşeili petrol devi Shell'in alması da dikkat çekti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler