1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Kozlov: Akkuyu NGS'de ilk ünite 2023’de devreye girecek

Kozlov: Akkuyu NGS'de ilk ünite 2023’de devreye girecek

Enerji Günlüğü - Akkuyu NPP Direktörü Evgeny Kozlov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesinde 2023 yılında elektrik üretiminin başlamasını...

Kozlov: Akkuyu NGS'de ilk ünite 2023’de devreye girecek

Enerji Günlüğü - Akkuyu NPP Direktörü Evgeny Kozlov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesinde 2023 yılında elektrik üretiminin başlamasını hedeflediklerini söyledi. 

Akkuyu NPP Projesi Direktörü Evgeny Kozlov, İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada, Akkuyu NGS ile ilgili öncelikle sınırlı bir iş izni aldıklarını belirterek ilk etapta nükleer olmayan alanla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. Projenin paydaşlarının aynı dili konuşmasının ve birlikte çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kozlov, “Dışarıdan uzmanların da sürece sahil olması çok önemli. Bu proje aynı zamanda birçok kalifiye personelin işe alımını öngörüyor. Yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Yapılan hükümetler arası anlaşma ile binden fazla çalışana ihtiyacımız olacak. 250 Türk öğrenci en iyi Rus üniversitelerinde öğrenim görüyor ve bu projelerde çalışma imkanı bulacaklar" dedi. 

Akkuyu NGS için bu yıl içinde inşaat lisansı alınacağını kaydeden Evgeny Kozlov şöyle dedi: 

“Bu bizim en önemli önceliğimiz. Temel atılacak, öncelikle ekipmanlar yerleştirilecek. Proje prosedürleri yerine getirilecek. Doğu kargo terminalinin de bitirilmesi önem taşıyor. Çünkü ağır ekipmanların yerine götürülmesi gerekiyor. Hükümetlerarası bir anlaşma var, yedi yıllık bir süre verilmiş. Ama talebin karşılanması için Ünite 1’i Ekim 2023'te başlatmayı hedefliyoruz.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler