1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens’in endüstriyel karı yüzde 2 azaldı

Siemens’in endüstriyel karı yüzde 2 azaldı

Siemens’in net geliri yılın ilk çeyreğinde bir öneki yılın aynı dönemine göre %38 düşüşle 2,2 milyar euroya gerilerken, satışlar %1 düşüşle 19,16 milyar euroya geriledi.

Siemens’in endüstriyel karı yüzde 2 azaldı

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Siemens’in endüstriyel karı, yılın ilk üç ayında geçen yıla göre %2 düşüşle 2,51 milyar euro oldu. 

Alman teknoloji devi Siemens, 2024 yılının ilk üç ayında kazançlarında düşüş olduğunu bildirdi ve otomasyon bölümünün yavaşladığını açıkladı.

Siemens'in endüstriyel işlerinin kârı, analistlerin şirketle uyumlu bir konsensüste öngördüklerinin altında, 2,51 milyar euro (2,73 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Siemens ayrıca otomasyon bölümünün %20 ile hızla yavaşladığını ancak bunun yapısal bir nedeninin olmadığını belirtti.

“KARLI BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Siemens AG Başkanı ve CEO’su Roland Busch, “Yılın ikinci çeyreğinde de özellikle veri merkezi ve yarı iletken sektörlerinde dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe yönelik yoğun talebin olumlu etkilerini görmeye devam ettik. Doğru strateji, doğru teknolojiler ve doğru ekiple kârlı büyümemizi sürdürüyoruz” dedi.

“GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”

Siemens AG Finans Direktörü Ralf P. Thomas ise “Innomotics ile portföyümüzü optimize etme yolunda önemli bir adım daha attık. Mali yılın ilk yarısındaki güçlü performansımız, son not artırımımıza da yansıyan sağlam bilançomuz ve rekor seviyedeki bakiye siparişlerimizle lider bir teknoloji şirketi olarak geleceğe güvenle bakıyoruz. 2024 mali yılına ilişkin beklentilerimizi koruyoruz” yorumunda bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler