1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RWE, Innogy hisselerini rakibi E.ON’a satacak

RWE, Innogy hisselerini rakibi E.ON’a satacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, Innogy'deki yüzde 76,8 hissesini E.ON'a satmak için anlaştı. Alman enerji şirketi RWE AG, yenilenebilir...

RWE, Innogy hisselerini rakibi E.ON’a satacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, Innogy'deki yüzde 76,8 hissesini E.ON'a satmak için anlaştı. 

Alman enerji şirketi RWE AG, yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren ve 2016 yılında Almanya'da halka arzı gerçekleştirilen iştiraki innogy SE'deki hisselerini rakibi E.ON'a satmak için anlaştı. RWE, Innogy'deki yüzde 76,8 hissesinin hisse başına 40,00 euro fiyatla satacak. Satış bedeline 2017 ve 2018 yılları için beklenen hisse başına 3,24 euro temettü de dahil.

VARLIK DEĞİŞ TOKUŞU YAPILACAK

Hisse ve varlık takasını da içeren anlaşmayla EON, Innogy’deki yüzde 76,8’lik RWE hissesinin sahibi oluyor. RWE ise yüzde 16,7’lik EON hissesinin sahibi olacak. 

Anlaşma nakit transferi de öngörüyor. Anlaşmaya göre EON, Innogy’nin azınlık hissedarlarına 5 milyar euro ödeyecek. RWE ise EON’a 1,5 milyar euro ödeme yapacak.

RWE aynı zamanda EON’un iki nükleer santraldeki azınlık hissesine sahip olurken, Innogy’nin doğalgaz depolama ve Avusturya enerji tedarik şirketi Kelag’daki hissesini de alıyor.

Böylece E.ON Avrupa’nın en büyük şebeke ve perakende, RWE’da ikinci en büyük yenilenebilir enerji şirketi olacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler