1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırklareli’nde çöpten elektrik çıktı

Kırklareli’nde çöpten elektrik çıktı

Enerji Günlüğü - Kırklareli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplam 50 milyon TL’lik yatırımların arasında bulunan Çöpten Elektrik Üretim...

Kırklareli’nde çöpten elektrik çıktı

Enerji Günlüğü - Kırklareli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplam 50 milyon TL’lik yatırımların arasında bulunan Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Organize Sanayi Bölgesi'nin elektriğini karşılıyor.

1 Ocak 2018’den tarihinden bu yana faaliyette olan Çöpten Elektrik Üretim Tesisi’nin resmi açılışı Kırklareli Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Trakya’da ilk ve tek, Türkiye’de ise lisanslı tek tesis olan söz konusu yatırım için Kırklareli Belediyesi, yurtdışında birçok ülkede incelemelerde bulundu. Kente kazandırılan üretim tesisi şu anda Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin elektriğini karşılıyor. Hedef Kırklareli’nin diğer ilçelerinde çıkan tüm çöpleri bu tesiste toplayarak kapasitesini artırmak.

Alt yapısı 2000 KWh kapasiteli  olan tesis yenilenebilir enerji kapsamında ilk etapta 850 KWh çevre dostu enerji üretiyor.

BELEDİYE’DEN 50 MİLYON LİRALIK YATIRIM HAMLESİ

Kırklareli’ne yönelik tarihi yatırım hamlesi başlatan Kırklareli Belediyesi, kente toplam 50 milyon TL’lik yatırım yapacak. Aralarında, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Şehit Göktan Özüpek Parkı, Kırklareli Otogarı, Kapalı Pazar Yeri ile Kamyon ve TIR Parkı’nın da bulunduğu tesislerin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştiren Kırklareli Belediyesi bu yılın sonuna kadar tüm yatırımlarını tamamlamayı hedefliyor.

“100 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Faik Öztrak, Seyit Torun, Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kırklareli halkının katılımıyla toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini dile getiren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “50 milyon TL’Lik yatırımı ilimize kazandırmanın ve Kırklarelili vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz. Kentte uzun süredir özlemi çekilen yatırımları tek tek hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız her geçen gün yenilenen şehrin modern bir görünüme kavuşmasından büyük bir memnuniyet duyuyor” ifadesini kullandı.

Kırklareli Belediyesi olarak yaklaşık 100 bin kişiye hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Kesimoğlu, “50 milyon TL çok büyük bir rakam. Bu adımla aslında biz hizmet verdiğimiz her bir vatandaşımız için 500 TL’lik yatırım yapmış oluyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler