1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. TİDER'in hedefi tüm illere biyogaz santrali

TİDER'in hedefi tüm illere biyogaz santrali

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), Türkiye’nin her yerinde organik atıkların değerlendirileceği biyokütle santralleri kurulması gerektiğini savundu.

TİDER'in hedefi tüm illere biyogaz santrali

Enerji Günlüğü - Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), merkezi ve yerel yönetimler, yatırımcılar ve ilgili kesimlerin işbirliği ile Türkiye’nin her ilinde organik atıkların değerlendirileceği biyogaz tesisleri kurulmasını hedefliyor.   

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) Kurucu Başkanı ve Ekore Teknolojileri CEO’su Serhan Süzer, yerel yönetimlerle işbirliği halinde Türkiye’nin her ilinde biyogaz tesisi kurarak organik atıkların gübreye dönüştürüleceğini açıkladı. Süzer, yürütmeyi hedefledikleri projeyle, yenilenebilir enerji yatırımcıları ve ilgili tarafların katkısıyla çevreye ve sürdürülebilirliğe katkı sunacaklarını vurguladı.

İSRAFI ÖNLEME MODELİ

Temiz bir çevre için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğinin altını çizen TİDER Kurucu Başkanı Süzer, biyogaz tesisi modelini de şöyle açıkladı:

“Gıda üreticilerinden ve perakendecilerden gıda bankalarına bağışlar oluyor. Bu üç şekilde oluyor. Gıda bankaları hayvan barınakları ve biyogaz tesisleri. Dolayısıyla marketlerden ya da perakendecilerden temin edilecek ürünler 3’e ayrılacak. İnsanlar için olanlar gıda bankalarına gidecek. Hayvanlar için olanlar hayvan barınaklarına, organik atıklar da biyogaz tesislerine. Bu bir matrix her bir model birbirini besleyecek. Bizim israfı önleme modelimiz bu. Organik atıkların ayrışması sonucu toprak benzeri bir maddeye dönüşmesi olarak tanımlanan Kompost ekolojik sistemi, toprağın verimliliğini de sürekli kılıyor. Anadolu’nun her toprağı çok değerli." 

Enerji Günlüğü - ANTALYA

Önceki ve Sonraki Haberler