1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nükleer santral sahası belgeleri önden alınacak

Nükleer santral sahası belgeleri önden alınacak

Ener Günlüğü - Nükleer santral kurulacak sahanın mülkiyet ve kiralama durumlarıyla ilgili istenen belgelerin ön lisans başvuruları sırasında...

Nükleer santral sahası belgeleri önden alınacak

Ener Günlüğü - Nükleer santral kurulacak sahanın mülkiyet ve kiralama durumlarıyla ilgili istenen belgelerin ön lisans başvuruları sırasında verilmesi istenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji piyasasında önlisans ve lisans almak için yapılan başvurularda aranacak bilgi ve belgeler listesini yeniledi.

Buna göre, rüzgar ve güneş enerjili üretim tesisinin kurulacağı sahanın tamamının, başvuruda bulunacak tüzel kişinin mülkiyetine konu olması halinde, mülkiyet hakkına ilişkin belge de teslim edilecek evraklar arasına konulacak. Bununla birlikte, rüzgar enerjisine dayalı önlisans başvurularında teknik değerlendirme yapılması için Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne gönderilen belgeler 2 adet CD ve DVD içinde gönderilecek.

OSB’ler, Serbest Bölgeler, Endüstri Bölgeleri gibi özel kanunla kurulmuş bölgelerde kurulacak üretim tesisleri için yetkili merciden üretim tesisi kurulmasında sakınca olmadığına ilişkin belge alınacak. Önlisans başvurusunda bulunulan yıl itibariyle geçerli önlisans alma bedelinin EPDK’nın hesabına yatırıldığına ilişkin belge sunulacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler