1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Denizli’ye 250 MW’lık Yenidere Termik Santrali kurulacak

Denizli’ye 250 MW’lık Yenidere Termik Santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Yenidere Termik Enerji, Denizli’nin Kale ilçesinde yerli linyit kömür yakıtlı 250 MW’lık Yenidere Termik Santrali kurmayı planlıyor.Yenidere...

Denizli’ye 250 MW’lık Yenidere Termik Santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Yenidere Termik Enerji, Denizli’nin Kale ilçesinde yerli linyit kömür yakıtlı 250 MW’lık Yenidere Termik Santrali kurmayı planlıyor.

Yenidere Termik Enerji Elektrik Üretim ve Maden Sanayi AŞ tarafından Denizli ili,Kale ilçesi, Yenidere Köyü mevkiinde kurulması planlanan ,Termik Santral ve Kül Depolama Alanı projesinde değişikliğe gidildi. Projede yerli linyit kömürün yakıt olarak kullanılacağı toplam 250 MWe gücündeki türbinler ile elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Holun Enerji Madencilik ve Yatırım San. Tic.A.Ş. ye ait olan ve linyit kömür arama faaliyeti yürütülen alanda kurulacak santral iki etapda tesis edilecek. Termik santralde ilk etapda 2 adet 25 MWe gücündeki üniteler tesis edilecek, ikinci etapda ise 2 adet 100 MWe gücündeki üniteler tesis edilerek toplam güç 250 MWe olacaktır. 250 MWe (250 MW)gücündeki tesiste 732,47 MWt termal güç ile 1.350.743.861 kwh elektrik enerjisi elde edilecek.

Projenin yatırım süreci 5 yıl olarak öngörülmekte olup ilk etap için inşaat ve montaj süresi 2 yıl, birinci etabı müteakip ikinci etabında 3 yılda tamamlanması hedefleniyor. Tesisin toplam maliyetinin 450 milyon lira olması öngörülüyor.

ÇED RAPORU ON GÜNLÜĞÜNE HALKIN GÖRÜŞÜNDE

Santral için hazırlanan ve nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler