1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilir üretimi Nisan’da rekor kırdı

Yenilenebilir üretimi Nisan’da rekor kırdı

Nisan ayında Türkiye elektrik üretiminde elektrik yenilenebilir enerji kaynaklarının payı %64’e ulaşarak tüm zamanların aylık üretim rekoru kırıldı.

Yenilenebilir üretimi Nisan’da rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Nisan ayında güneş ve rüzgar enerjisi kaynaklı elektrik üretiminin rekor kırdığını açıkladı.

2024 yılı Nisan ayında Türkiye’de güneş ve rüzgarda gerçekleşen rekor üretim, yenilenebilir kaynaklara dayalı toplam elektrik üretim değerini de 15,5 Milyar kWh’ye çıkarttı. Bu da bir başka rekoru beraberinde getirdi. Toplam elektrik üretiminde yenilenebilirin payı %64’e ulaştı.

Güneş enerjisi kaynaklı elektrik üretiminin Nisan’da 2,4 Milyar kWh değerine ulaşarak aylık bazda tüm zamanların rekorunu kırdığını belirten Bakan Bayraktar, “Bu üretim miktarı aynı zamanda %10’luk pay ile güneş kaynaklı üretimin toplam elektrik üretimindeki oranı bazında da rekor anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

RÜZGARDA NİSAN AYLARININ REKORU KIRILDI

Benzer bir rekorun Nisan ayında rüzgar enerjisi kaynaklı elektrik üretiminde de yaşandığını bildiren Bayraktar, “Nisan’da 3,2 Milyar kWh değeriyle Nisan ayları içerisinde tüm zamanların en yüksek rüzgar kaynaklı elektrik üretim seviyesine ulaştık” dedi. 

2035’E KADAR 60 BİN MW İLAVE YENİLENEBİLİR

Türkiye’nin yenilenebilirde büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Enerjide tam bağımsızlık hedefimize bu büyük potansiyelimizden azami oranda yararlanarak ulaşmayı planlıyoruz. Mevcut toplam kurulu gücümüzün 2035 yılına kadar yaklaşık 80 bin megavat artacağını öngörüyoruz. Oluşacak bu artışın da 60 bin megavatını yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler