1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Wilo’dan Enerji Çözümleri Projesi

Wilo’dan Enerji Çözümleri Projesi

Enerji Günlüğü - Wilo üç aşamalı Enerji Çözümleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiği uygulamalar ile işletmeler pompa sistemlerindeki elektrik giderlerinde...

Wilo’dan Enerji Çözümleri Projesi

Enerji Günlüğü - Wilo üç aşamalı Enerji Çözümleri Projesi kapsamında gerçekleştirdiği uygulamalar ile işletmeler pompa sistemlerindeki elektrik giderlerinde yüzde 42’ye varan tasarruf sağlayabiliyorlar.

Almanya merkezli pompa ve pompa sistemleri üreticisi olan Wilo, geliştirdiği “Enerji Çözümleri” projesiyle sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlıyor. Wilo’nun enerji çözümleri uygulaması beş aşamadan oluşuyor: “Mevcut sistemlerin enerji tüketimlerinin ve çalışma şartlarının etüdü”, “pompa sistemlerinin optimizasyonu için tekrar boyutlandırılması ve yapılandırılması”, “yeni sistem için yatırım maliyeti ve amortisman süresinin belirlenmesi”, “var olan pompa sistemlerinin enerji tasarruflu pompalarla değiştirilmesi” ve “sistem devreye alım sonrası hesaplamaların doğrulanması.”

ÜCRETSİZ PAR ÖLÇÜM HİZMETİ 

Elektrik tüketen makinelerde tüketimde yüzde 20 oranla 1. sırada yer alan pompalarda Wilo’nun uyguladığı bu çözümler kapsamında Wilo Pompa Sistemleri ücretsiz PAR (Pro Active Replacement) ölçüm hizmeti veriyor.

Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. İş ve Ürün Geliştirme Sorumlusu Hazal Yıldız konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Uzman kadromuz tarafından işletmelerde enerji tüketimini ölçüp analiz ederek, öncelikli olarak enerji tasarrufu yapılabilecek alanları belirliyoruz. Mevcutta bulunan düşük verimli pompaların gerekli ölçümleri yapıldıktan sonra enerji tüketimleri hesaplanıyor. Yapılan ölçümler sonucunda sistem ihtiyaçlarına göre belirlenen yüksek verimli ve daha az enerji tüketimi sağlayacak olan yeni pompalar seçiliyor. Bu pompaların değişimi durumunda sağlanacak enerji tasarrufu, yıllık ve 10 yıllık enerji maliyeti kazancı, gerekli yatırım miktarı ve amortisman süreleri hesaplanarak profesyonel bir rapor hazırlanıyor. Var olan pompa sistemlerinin enerji tasarruflu pompalar ile değiştirilmesi durumunda ise sistem devreye alınıp hesaplamaların tümü doğrulanıyor.

Bu çalışmalarımız ile enerji tüketiminin yüksek oranlarda düşürülmesinin yanı sıra, gerekli ölçümler yapılırken mevcut sistemdeki aksaklıkların tespiti, sistemlerin doğru ve amacına uygun şekilde çalışıp çalışmadığının kontrolü, sistem kayıplarının gözden geçirilmesi, bakım ve servis giderlerinin azaltılması gibi işletmeler için birçok fayda sağlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler