1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İş Bankası`na enerji verimliliği kredisi

İş Bankası`na enerji verimliliği kredisi

Enerji Günlüğü - Türkiye İş Bankası, bir kısmı enerji verimliliği projelerinde kullanılmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan 200 milyon Euro'luk...

İş Bankası`na enerji verimliliği kredisi

Enerji Günlüğü - Türkiye İş Bankası, bir kısmı enerji verimliliği projelerinde kullanılmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan 200 milyon Euro'luk kredi sağladı.

İş Bankası ile AYB arasında; konutlarda deprem güvenliği ve enerji verimliliğinin artırılması amacıyla, verilecek kredilerin finansmanında kullandırılmak üzere toplam 200 Milyon euro tutarında teminatlı bir kredi sağlanmasına yönelik sözleşme imzalandı.

9 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul’da imzalanan anlaşmaya göre sağlanan kaynağın vadesi azami 10 yıl olarak belirlendi. Kaynak, tercihe göre Euro, ABD Doları ve/veya Türk Lirası olarak kullanılabilecek.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, sağlanan kredinin İş Bankası’nın yıllardır taşıdığı sosyal sorumluluk odaklı bakış açısının da bir sonucu olduğunu belirterek, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

AYB tarafından İş Bankası’na sağlanan ilk kaynağa ilişkin kredi sözleşmesi 2009 yılında imzalandı ve 9 Mayıs 2014’te imzalanan sözleşme ile birlikte AYB ile imzalanan kredi sözleşmelerinin tutarı toplamda 825 milyon Euro seviyesine ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler