1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Lukoil Irak’ta petrol çıkaracak

Lukoil Irak’ta petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rus Petrol şirketi Lukoil Zarubezhneft şirketi ortaklığıyla Irak’ta petrol arama ve üretimi için Irak hükümeti ile bir ön protokol...

Lukoil Irak’ta petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rus Petrol şirketi Lukoil Zarubezhneft şirketi ortaklığıyla Irak’ta petrol arama ve üretimi için Irak hükümeti ile bir ön protokol imzaladı.

Rus petrol şirketi Lukoil bir basın açıklaması yayınlayarak, Rus devlet petrol şirketi Zarubezhneft ile ortaklaşa Irak Nasırıye’de bulunan petrol arama sahası için Irak hükümeti ile bir ön protokol imzaladığını duyurdu.

Açıklamada, 17 bin kilometrekarelik sahada petrol çalışmaları için taraflar arasında bir ön protokolün Bağdat’ta imzalandığı belirtildi. Şu anda etüt edilen sahada daha sonra anlaşma sağlanacak. Zarubezhneft Lukoil’in ortağı olarak çalışmalarda yer alacak.

Proje petrol sahasında arama ve çıkarma çalışmalarını ve bir rafineri inşa edilmesini kapsıyor. Proje ile ilgili Irak hükümeti ile yapılacak olan bir sonraki görüşme turunun bu yaz yapılması bekleniyor.

2013 yılı Mart ayında iki şirket Nasırıye projesi ihalesinde ön yeterlilik turunda seçilen yedi şirketten biri olmuşlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler