1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Türkiye’nin ilk biyogaz santrali Kars'a kurulacak

Türkiye’nin ilk biyogaz santrali Kars'a kurulacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk Biyogaz Santrali Kars’ın Selim İlçesi’nde kurulacak.Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi...

Türkiye’nin ilk biyogaz santrali Kars'a kurulacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk Biyogaz Santrali Kars’ın Selim İlçesi’nde kurulacak.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Bozkuş, üniversitede düzenlediği basın toplantısında Selim İlçesi'ne kurulacak biyogaz tesisiyle ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Bozkuş, biyogaz tesisinde hammadde olarak hayvansal atıklar ve muhtelif enerji bitkileri kullanımıyla elektrik ve ısı enerjisi üretileceğini belirtti.

Bozkuş'un verdiği bilgiye göre Altra Elektrik Üretim AŞ tarafından kurulacak santralin yatırım maliyeti yaklaşık 22 milyon Euro olarak hesaplanıyor.

Kars-Selim ilçe sınırları içerisinde kurulacak santral için kurulum ve elektrik bağlantı detay çalışmaları yapıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Akyaka ve Arpaçay bölgesinde de benzeri tesisler kurulabilecek.

Prof. Dr. Bozkuş, söz konusu yatırımın Selim Ovası'na yeni bir tarım anlayışı getireceğini de ifade ederken, "Yıllardır ağırlıklı olarak arpa, buğday yetiştirilen Selim ovasında artık mısır silajı ve enerji bitkileri yetiştirilerek arazinin en verimli bir şekilde kullanımı sağlanacak ve üretici köylülerin gelir düzeyleri artacaktır. Tesisten elde edilen organik gübre Selim ovasındaki tarlalarda kullanımı ürün verimini artıracaktır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler