1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. UEDAŞ sayaç arızaları için yeni sistem geliştirdi

UEDAŞ sayaç arızaları için yeni sistem geliştirdi

Enerji Günlüğü - UEDAŞ'ın geliştirdiği ‘Akıllı Sayaç Ayar Sistemi’ ile sayaç kontrol kapasitesi arttırılarak sayaç arızası başvuruları hızla...

UEDAŞ sayaç arızaları için yeni sistem geliştirdi

Enerji Günlüğü - UEDAŞ'ın geliştirdiği ‘Akıllı Sayaç Ayar Sistemi’ ile sayaç kontrol kapasitesi arttırılarak sayaç arızası başvuruları hızla sonuçlandırılıyor.

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) tarafından geliştirilen ‘Akıllı Sayaç Ayar Sistemi’ cihazı ile arızalı tanısıyla gelen elektrik sayaçlarının kontrol edilerek, tüm verilerin bilgisayar ortamında ilgili birime gönderilip incelenmesi ve sonuçlandırılması sağlanıyor.

Daha önce manuel yapılan sayaç kontrolleri ile günlük 50 sayaç test edilirken, bu sayı özel yazılım ile çalışan yeni sistem sayesinde günlük 500 sayaca çıktı.

SAYAÇ ARIZA GİDERİLMESİ BİR HAFTAYA DÜŞTÜ

Uludağ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Mesut Efe, tekniğin bilinen durumunda arızalı ve şikayetli bir sayacın sahadan sökülüp faturaya dönüştürme işlemi süresinin 20-25 gün civarında olduğunu belirterek; “Arızalı tanısıyla incelenen sayacın birkaç işlemden geçirilmesi nedeniyle başvuru sürecinin uzaması vatandaşı mağdur etmekteydi. Yeni sistemle bu süreyi en fazla bir haftaya düşürdük. Bu sistemle işlemlerin tamamen bilgisayar üzerinden yürütülmesi nedeniyle insan kaynaklı hataların sıfıra indirilmesinin yanında müşteri memnuniyetini de arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk defa şirketimizde kullanılmaya başlanan sistemi yaklaşık 300 bin TL yatırım tutarı ile hayata geçirdik” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler