1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yingli Solar`ın ticari geleceği alarm veriyor

Yingli Solar`ın ticari geleceği alarm veriyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük ikinci güneş paneli üreticisi Çinli Yingli Solar'ın ticari geleceği alarm verdi.Yingli Green Enerji tarafından...

Yingli Solar`ın ticari geleceği alarm veriyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük ikinci güneş paneli üreticisi Çinli Yingli Solar'ın ticari geleceği alarm verdi.

Yingli Green Enerji tarafından Cuma günü gecikmeli olarak açıklanan 2014 yılı Değerlendirme Raporu'na göre Şirket, çalışmalarının geleceği konusunda ciddi şüphelere sahip. Rapora göre, şirketin borç düzeyi, ardarda yaşadığı kayıplar, ticari zorlukların da içinde olduğu yeni finansal ve diğer sanayi risklerini karşılayabilme kapasitesi, ticari faaliyetlerinin geleceği hakkında belirsiz bir tablo ortaya koyuyor.

Raporda, son yıllarda önemli kar kayıpları da yaşandığı belirtilerek, ticari işletmelerin çalışmalarını sürdürmesi konusunda ciddi şüphelerin olduğu ifade edildi.

Geçmişte sermaye harcamaları ve çalışmalar için ticari bankalardan fon alındığına değinilen raporda gelecekte de bunun yapılacağı kaydedildi. Açıklamaya göre, ticari işletmelerin çalışmalarına devam edemeyecek hale gelinirse varlık satışına gidileceği, ancak varlık değerlerinin oldukça düşeceği belirtildi.

Şirketin geçen yıla ait çalışma raporlarını açıklamayı geciktirmesiyle şirketin zor bir dönemden geçtiği söylentileri dolaşmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler